Medveczky Könyvkötészet 2252 Tóalmás, Attila utca 55. +36 29 273 302

Műhelyünkben nem e „rohanó világot”, hanem az önmagára és tárgyaira is igényes réteget kívánjuk minél jobban kiszolgálni.

Szolgáltatásaink

Könyv és folyóiratkötés, könyvjavítás

 

Minden könyv egyedi, még ha több ezer példányban nyomtatták is. Egészen mást jelent az a tárgy, amire gyermekként sok-sok ideig spóroltunk, ajándékba kaptuk, vagy örököltük, mint a könyvesboltok polcain található ugyanolyan tartalmú és kinézetű darabok – mert az a sajátunk!

Szakmánk többszáz éves hagyományaira építve, de korunk jellegzetességeit, technikai fejlettségét is figyelemmel kísérve igyekszünk minden bennünket felkereső elképzelését „formába önteni”, legyen szó akár egy régi becses emlék javításáról, újrakötéséről, kedvenc folyóirata egy-egy évfolyamának egybekötéséről, egy saját verseskötet néhány egyedi példányban való elkészítéséről, vagy bármiről, ami Önben már megfogalmazódott.

Amennyiben nem egy darab könyvvel keresne fel, hanem esetleg egy könyvtári állományt kell javítani, bekötni, vagy egy kisebb példányszámú kiadványt elkészíteni, akkor is szívesen állunk rendelkezésére.

Étterembe, vagy bármilyen más helyre, múzeumba, rendezvényre, kiállításra, találkozóra jól mutathat egy szép vendégkönyv. Elkészítésüknél csak a képzelet szabhat határt.

 

Albumkészítés

 

Akár a hagyományos, zsinóros albumokat, akár a ma divatos fotókönyveket (Fine-Art albumokat) szereti, vagy valami egészen egyedi és újszerű elképzelése van, megvalósítjuk.

 

Dobozkészítés

 

Mivel nem skatulyákban gondolkodunk, az egészen egyszerű kiviteltől az igazán nagy kihívást jelentő komolyabb munkákig vállalunk dobozkészítést.

 

Szakdolgozat, diplomakötés; oklevelek, bizonyítványok, diplomatokok készítése

 

Ha a vastagság, sok melléklet vagy egyéb ok miatt a kötés a gyorsmásolóktól ismert irodatechnikai eljárással kivitelezhetetlen, vagy a tulajdonosnak többet jelent, mint egy kötelezően beadandó iromány – akkor a könyvkötő a hiteles kivitelező.

Okleveleket, bizonyítványokat jobbára intézmények szoktak rendelni, de egy baráti kör is adhat át ilyet egy kedves ismerősnek, kollégának, barátnak valami különleges alkalomból. Nem számít, ha csak egy, vagy néhány példány, attól még örömmel elkészítjük.

 

Étlap, borlap, számlatartó készítés

 

Étterembe, kávézóba, teázóba is elkészíttethet – a helyhez, elképzeléséhez leginkább illő kivitelű – ét- és itallapot, számlatartó mappát (csárót).

 

Irattartó, mappakészítés

 

Mint a többi munka esetében, úgy itt is a megrendelő elképzelésének megvalósítása a fő szempont, ami az ilyen munkák esetében is igen tág határok között történhet.

 

Írószertartó készlet

 

Környezetéhez, bútorához illő egyedi írószerkészletét, otthonába, vagy irodájába igénye szerint elkészíttetheti. Akár egyes darabokat, akár teljes készletet is rendelhet, csak azokkal az elemekkel, melyekre tényleg szüksége van, így nem kell költenie feleslegesnek tartott darabokra. A rendelésről bővebben...

 

De, mielőtt felkeresne, néhány átgondolandó kérdés...